Voor de zesde editie van de Fopas Awards ‘Learning & Development’ vinden de laureaten en de andere genodigden zich live en online –  in de nieuwe lokalen van Fopas, op oude vertrouwde adres.

Er worden drie categorieën onderscheiden voor de Fopas Awards ‘Learning & Development’: Ondernemingen – Partner (trainer) – Medewerker.

DE CATEGORIE ‘VERZEKERINGSONDERNEMINGEN’

De cijfers, realisaties en prestaties van 2020 van de verzekeringsondernemingen werden in principe verrekend aan de hand van zes criteria:

  • In welke mate bereikt de onderneming de potentiële doelgroep-Fopas (basis Tewerkstellingscijfers Assuralia 2019)?
  • In welke mate staan de onderneming en medewerkers open voor het gehele aanbod van Fopas?
  • Hoe zit het met de future-proof competenties van de sector, maw wat is de verhouding in digitale en client-centred inschrijvingen?
  • Hoe zit het met de effectieve leertijd, uitgedrukt in het gemiddeld aantal uren aanwezigheid per persoon?
  • Wordt loopbaanbegeleiding aangeboden en in welke mate?
  • De mate waarin specifieke acties voor oudere medewerkers  op punt gezet werden via sensibilisatie- sessies, stage 50plus. Dit criterium werd in 2020 niet weerhouden omdat de pandemie deze activiteiten niet toeliet.

Ranking op deze criteria geeft de volgende top 10:

Op de 10de plaats > BGWF
9 > Afi Esca Belgium
8 > Federale Verzekering
7 > Yuzzu
6 > Ergo Insurance
5 > ex aequo MS Amin & AXA Assistance
4 > Atradius Crédito y Caucion

 

DE LAUREATEN VAN DE FOPAS AWARD ‘LEARNING & DEVELOPMENT’ 2020

Op 3de plaats, AXA Belgium, online vertegenwoordigd door Olivia Develay (Talent & Learning manager). De onderneming bereikt 22% van de potentiële doelgroep Fopas. Deelnemers vinden we terug in 23 subdomeinen, ze vilgen gemiddeld 9,4 u opleiding.  Client-centredness staat hoog in het vaandel en zijn goed voor 76% van het totaal aantal inschrijvingen. AXA Belgium telt het op één na hoogste aantal Fopas-loopbaanbegeleidingen.

AXA online for the third place

Athora, sleept zoals vorig jaar de de tweede plaats in de wacht. De bereikte Fopas-doelgroep bedraagt 69%. Medewerkers schrijven zich voor 15 subdomeinen, waarbij de digitale focus balngrijk is.  Elke deelnemer volgt méér dan een digitale opleiding (1,25). De gemiddelde leertijd beperkt zich tot 6 uren per persoon. Loopbaanbegeleidingen bleven van tel in het Covid-jaar. Ingrid Lahaye (HR manager) en Chantal Renders (Training officer) nemen met plezier voor de tweede maal de Fopas Award Learning & Development in ontvangst.

ATHORA Big smiles with their Fopas Award

De winnaar is DKV. Brigitte Loveniers (Head of HR, present online), Joke Janssen (HR BU partner) en Christie Van De Meerssche (HR Officer) ondersteunen er de Fopas-activiteiten: 53% van de potentiële doelgroep van Fopas wordt bereikt; deelnemers participeren aan 16 deeldomeinen. Nochthans primeert de client-centred opleidingen; ze zijn goed voor 36 % van de inschrijvingen. De gemiddelde effectieve leertijd per persoon bedraagt 17 uren, wat een pak boven het Fopas-gemiddelde ligt.

DKV Proudly online &

Live & lively present

 

DE CATEGORIE ‘PARTNER’

Triam, vertegenwoordigd door Lieve Requilé, ontvangt de Fopas ‘Learning & Development’ Award 2020’omwille  toe aan de partner die uitblinkt in professionaliteit en kwaliteit, in secure, nauwgezette en correcte diensverlening èn in vriendelijkheid.

Triam staat sinds 2014 in voor het beheer van de individuele outplacementaanvragen: eerste contact, brug tussen kandidaat en outplacement-kantoor, opvolgen van de verschillende fases, de kwaliteit, de rapportering, de administratieve procedures, de vereiste documenten en controle van de facturatie. Sinds 2019 volgt  Triam eveneen de individuele loopbaanaanvragen op: eerste contact, brug tussen de kandidaat en loopbaanbegeleiders van Fopas, de rapportering en de facturen.

TRIAM well deserved Award

 

DE CATEGORIE ‘MEDEWERKER’

‘De’ medewerker 2020 die de Fopas Award verdient is Julie B. van Ethias, online aanwezig als laureaat. Zij volgde 142 uren opleiding in verschillnde domeinen: digitaal, taal en vooral verzekeringstechniek.  Vergelijk hiermee het Fopas-gemiddelde van 11, 6 uren.