Uw missie in de job

Uw vak? De aantrekking en begeleiding van talent. U verzekert een vlekkeloze opvolging en uitvoering van alle – interne én externe – aanwervings- en selectieprocessen. En zorgt er zo mee voor dat op elke werkplek van de onderneming de juiste man of vrouw zit

Uw opdrachten

 • Is er nood aan een nieuwe collega? Dan peilt u naar het gewenste profiel. U zet alle behoeften op een rij en stelt op basis daarvan de vacature en wervingsprocedure op.
 • Talent ligt niet zomaar voor het oprapen. Daarom zet u verschillende rekruteringskanalen in. En kijkt u toe op een efficiënt en kostenbewust rekruteringsproces dat aandacht heeft voor employer branding.
 • Geschikte kandidaten gevonden? Dan staat u ook in voor het selectieproces. Door de sollicitaties te screenen en de meest geschikte personen uit te nodigen, te testen en te interviewen. De uitblinkers stelt u voor aan de rekruteringsmanager.
 • Ook de afgewezen kandidaturen handelt u correct af.
 • Witte raaf gevonden? Dan begeleidt u hem tot hij vlot meedraait in zijn job en in zijn team. En zo gelanceerd is voor een lange en gelukkige carrière in de organisatie.
 • Ook interne medewerkers zijn soms op zoek naar een nieuwe uitdaging. U begeleidt die interne mobiliteit met loopbaanbegeleiding en een interne selectieprocedure die iedere medewerker naar de juiste openstaande functie leidt.
 • Tot slot bewaakt u de kwaliteit van het wervings- en rekruteringsproces door het voortdurend te evalueren. En meldt u uw ideeën voor betere procedures en methoden aan het management.

Uw competenties

 • U hebt ervaring met het aantrekken, testen en selecteren van kandidaten.
 • U slaagt erin om een massa informatie te analyseren en samen te vatten: van de verwerking van sollicitaties, testresultaten en interviews tot de selectie en inwerking van nieuwe medewerkers.
 • U kunt vlot overweg met gangbare ICT-toepassingen voor werving en rekrutering – zowel de interne van de verzekeringsonderneming als de externe van diverse wervingskanalen.
 • U hebt ervaring met interviewtechnieken en weet hoe u kandidaten beweegt tot een openhartig gesprek over hun competenties, ervaring en ambities.
 • U geeft advies aan leidinggevenden over de geschikte kandidaten voor elk profiel. En stuurt de loopbaanverwachtingen van uw collega’s.
 • U werkt gestructureerd en georganiseerd zodat u de juiste prioriteiten legt en uw deadlines haalt.
 • U blinkt uit door een klantgerichte houding die u doortrekt in uw omgang met het management, uw collega’s én kandidaten. Op die manier draagt u bij tot het imago van het bedrijf als werkgever (employer branding).
 • U functioneert perfect zelfstandig, maar werkt ook graag in team met andere hr-professionals. Want u ziet feedback als een kans om te leren en deelt graag uw kennis met collega’s.
 • U communiceert vlot in het Nederlands, Frans en Engels

Uw doorgroeikansen

Als adviseur/specialist kiest u voor specialisatie, verdieping of verbreding.

 • Wilt u zich verdiepen in uw vak? Leg u toe op de rekrutering van gespecialiseerde, technische of managementprofielen. Of pak knelpuntvacatures aan.
 • Groei door als hr-adviseur en verken andere hr-domeinen zoals aanwerving, opleiding, loopbaan- of organisatieontwikkeling.
 • Zin in een nieuwe uitdaging? Zet de stap naar een verzekeringstechnische of commerciële job.
 • Word coach van uw collega’s en sta in voor de werkorganisatie en de oplossing van complexe problemen.

Uw competenties voor de toekomst

Om inzetbaar te blijven in de toekomst zijn uw troeven:

 • U volgt de snel veranderende arbeidsmarkt en de digitalisering van het rekruteringsproces op de voet. En past die kennis meteen toe in uw selectieopdrachten.
 • U hebt een heldere kijk op de evolutie van het verzekeringswezen en de jobs en talenten van de toekomst.
 • Uw sterke ICT-skills – vooral met applicaties voor werving en selectie – verzekeren uw groeiperspectieven.
 • U communiceert vlot in het Engels, steeds vaker de professionele voertaal.

Persoonlijke doeltreffendheid en zin voor verandering verzekeren uw toekomst. Dat betekent dat u:

 • resultaatgericht werkt;
 • zelf goed in balans blijft;
 • openstaat voor nieuwigheden;
 • leergierig bent.

Learn and Evolve – met Fopas

Is de verzekeringswereld uw ding? Lees en leer er dan over op onze website. En volg Fopas zeker op LinkedIn of Facebook. Zo blijft u continu op de hoogte van de sector.

Welke learning – topics leven in verzekeringen?

U vindt een synthese (UK) van de belangrijkste leerthema’s bevraagd in een beknopte studie bij 50 respondenten uit de verzekeringssector (50% HR, 21% mgt en  33% andere medewerkers)….
Read More

Competentieprognose & Competentieprofielen@Fopas

Competentieprognose en competentieprofielen in de sector De Lunchcauserie-Fopas van 21/06/2019 stond in het teken van de competenties van de toekomst die van tel zijn in de financiële sector, en dus in de verzekeringen. Competentieprognose Ellen Thijs en...
Read More

Competentieprognose voor het bank- en verzekeringsecosysteem

Synthese: prognose competenties in bank- en verzekeringen Dat de financiële wereld zich in een disruptief tijdperk bevindt dat nieuwe competentieverwachtingen zal meebrengen, hoeft nauwelijks betoog. Het Talent Hive project  – essentieel onderdeel van een...
Read More

Digitalisering zet de arbeidsmarkt op haar kop. Bereid u voor!

De arbeidsmarkt op haar kop: hoe houdt u uw kansen op werk gaaf in digitale tijden? Dat is de vraag die de VRT-Nieuws 14/9/2018 zich stelt naar aanleiding van de studie van Agoria, de technologiefederatie. Agoria harkte alle cijfers en voorspellingen bij elkaar...
Read More

Artificial intelligence en de impact op de verzekeringssector

Artificial intelligence, quid de verzekeringssector? Een gedreven en enthousiaste Joachim van der Herten – postdoctoraal onderzoeker ‘Machine learning’ aan de universiteit Gent & CTO in ML2Grow – liet zijn publiek kennismaken met (recente) evoluties...
Read More

Take care of your digital life! Nu met het Fopas programma

‘Digital life’ beleven we samen  – zowel in de job als privé Voor beginners en voor allen die al digitale stappen zetten. Blijf bij! Inspiratie vind je in het Programma van Fopas.   Leerdomein Categorie Competentie (# leervormen)...
Read More

Artificiële intelligentie: impact op onze competenties

Become better humans? Dankzij artificiële intelligentie  Machines leren en zijn nu al in staat ingangsproeven en examens af te leggen en beargumenteerde papers te schrijven. Binnen afzienbare tijd studeert de eerste robot af aan een Amerikaanse universiteit....
Read More

Active Aging in de sector

Active Aging – actief levensfasebewust beleid in de verzekeringssector   Langer werken, hoe doe je dat? Medewerkers langer laten werken, hoe doe je dat als werkgever? Want we  hebben allen langere loopbanen en unieke noden. De sociale partners van...
Read More

Young Talent & Competences

Ondernemers, beleidsvoerders, studentenvertegenwoordigers, sectoren en massa’s jongeren op het Forum van het VBO. De gesprekken stonden in het teken van hoe je voorbereiden op je toekomstige job. De competenties die er vandaag toe doen zijn alvast niet...
Read More

Muhammed: Bijstandsverlener (bij een Bijstandsverzekeraar) for Fopas Observo

Meer lezen over de job Bijstandsverlener (bij een Bijstandsverzekeraar): missie en opdrachten, competenties nu en in de toekomst, doorgroeimogelijkheden
Read More