De arbeidsmarkt op haar kop: hoe houdt u uw kansen op werk gaaf in digitale tijden?

Dat is de vraag die de VRT-Nieuws 14/9/2018 zich stelt naar aanleiding van de studie van Agoria, de technologiefederatie.

Agoria harkte alle cijfers en voorspellingen bij elkaar die vandaag beschikbaar zijn over de economie en de arbeidsmarkt om zo tot voorspellingen te komen over de arbeidsmarkt in 2030 uitgaande van het huidige beleid en groei.

Hoe zit het met de arbeidsmarkt tegen 2030?

Vandaag telt de arbeidsmarkt 4,91 miljoen beschikbare personen: 4,66 miljoen werkende mensen en 250.000 werklozen. Aan de huidige groeivoorspellingen zal dat aantal tegen 2030 opgelopen tot 5,07 miljoen, een lichte stijging.

Hierbij zullen het aantal werkenden toenemen tot 4,82 miljoen, de niet-ingevulde jobs zullen echter meer dan verdubbelen.

Er komen 629.000 jobs bij, maar er verdwijnen tegelijk  ook 235.000 andere, ‘gedateerde’ jobs en profielen.

Samengevat: de vraag naar mensen stijgt dus fors, maar de huidige beschikbare profielen gaan die jobs nooit allemaal  invullen. “Een kwalitatief probleem – een gebrek aan mensen met de juiste vaardigheden – en een kwantitatief probleem – een gebrek aan beschikbare mensen” zegt Agoria.

Voor welke jobs en sectoren zijn de veranderingen het grootst?

De vraag naar arbeidskrachten zal het grootst zijn in het onderwijs, de gezondheidssector en bij dienstenbedrijven.  Hoewel de impact van de digitalisering er momenteel beperkt is.

Vooral mensen die nu eenvoudige administratieve taken uitvoeren komen in de gevarenzone terecht, net als handenarbeiders zonder technische vaardigheden.

Personen die op een zogenaamde “burning seat” zitten – in functies of met vaardigheden die overbodig gaan worden – moeten volledig herschoold worden.

Proactief en blijvend bijscholen blijven dus cruciaal. Ook van de werkenden! Digitale en bijhorende skills zijn absoluut vereist: het gemiddelde gewenste niveau van digitale competenties neemt overal toe en ook het gewenste niveau van algemene vaardigheden komt hoger te liggen.

U kunt een synthese downloaden met de krachtlijnen van de Agoria-studie 2030.

 

Quid de digitale en bijhorende skills in de verzekeringssector?

U bent bij Fopas aan het juiste adres!